Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ένας χρόνος και 3 μήνες: Το χρονικό της διοίκησης Γιαρένη…

Η ιστορία ξεκινάει αρκετό καιρό πριν τις 22 Ιουνίου, την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΣΑΝΑ. Ο Δημήτρης Γιαρένης ήταν ο εκλεκτός στην Ανατολική Αττική, της «συμμαχίας» στην ανάμεσα σε ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, με στόχο να ανατραπεί η κατάσταση στην ΕΠΟ, όπως και έγινε αργότερα με την εκλογή του Βαγγέλη Γραμμένου.
Ουσιαστικά όλα ξεκινούν παράλληλα με τις κινήσεις της «συμμαχίας», η οποία έπαιρνε με το μέρος της τις Ενώσεις, τη μία πίσω από την άλλη. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η ΕΠΣΑΝΑ, που με τη βοήθεια της «συμμαχίας» ήρθε η πολυπόθητη νίκη του Δημήτρη Γιαρένη. Βέβαια, εκτός των εμπλεκόμενων μερών της «συμμαχίας», ο Γιαρένης είχε και δύο όπλα «εντός των τειχών». Το μεγάλο ήταν ο αείμνηστος Μιχάλης Τσίκλος. Ο κραταιός παράγοντας ήταν αυτός που από την πλευρά του επηρέασε αρκετούς με την ανοιχτή στήριξή του προς τον Δημήτρη Γιαρένη, όπως φυσικά και τα σωματεία του Βορρά μέσω του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα της Ένωσης και δημάρχου Ωρωπού, Θωμά Ρούσση. Επίσης, στο πλευρό του είχε πάντα και τον Άκη Δημακό, έναν πολύπειρο δημοσιογράφο που τον ανέβασε στα ύψη επικοινωνιακά! Φυσικά, μέσα σε αυτές προστίθενται και οι ομάδες του Μενιδίου που υπέγραψαν τότε το περιβόητο «μνημόνιο» στήριξης υπέρ του Δημήτρη Γιαρένη.
Ο Δημήτρης Γιαρένης είχε δημιουργήσει ένα ψηφοδέλτιο με νέους παράγοντες. Ταυτόχρονα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της σύμπραξης των Γιώργου Παπαμακάριου και Σταύρου Χρυσάφη, κάτι που πολλοί δεν είδαν θετικά. Η νίκη στις εκλογές, στις 22 Ιουνίου ήρθε εύκολα για τον Δημήτρη Γιαρένη, όμως τότε ήταν που άρχισαν τα δύσκολα για τον ίδιο. Αρχικά, δεν κατάφερε να υλοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση που αφορούσε την κάλυψη των παραβόλων συμμετοχής στο πρωτάθλημα (κάποιοι λένε πως είχε πει μόνο γι’ αυτά της Γ’ ΕΠΣΑΝΑ, αλλά στην τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση είχε μιλήσει γενικά και όχι για συγκεκριμένη κατηγορία). Αυτό σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς, όμως «συγχωρήθηκε» επειδή ήταν νέος πρόεδρος και κατά πολλούς «άπειρος».
Ωστόσο, τα ανοιχτά μέτωπα ήταν πολλά και φαίνεται πως ένα από αυτά έμελλε να του στοιχίσει. Η τοποθέτηση του Αριστείδη Σπανέα στη θέση του αρχιδιαιτητή φάνηκε εξ αρχής ότι δεν ήταν αρεστή στον Δημήτρη Γιαρένη, παρόλο που επισήμως φαινόταν πως ο ίδιος ο πρόεδρος τον είχε προτείνει για τη θέση αυτή. Φάνηκε ξεκάθαρα στη συνέχεια ότι οι σχέσεις Γιαρένη-Σπανέα δεν ήταν καλές και γρήγορα άρχισαν οι τριγμοί. Φτάσαμε στο αποκορύφωμα, με την αντικατάσταση παρατηρητή σε παιχνίδι από τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαρένη, ο οποίος είχε μονογράψει το χαρτί, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Αριστείδης Σπανέας. Εκεί ουσιαστικά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του Δημήτρη Γιαρένη από την προεδρία. Ήταν η αρχή του τέλους του, μόλις τρεις μήνες μετά την εκλογή του…
Το μεγάλο σώου δόθηκε στο Facebook, απ’ όταν υπήρξε η πρώτη φημολογία περί αντικατάστασης του αρχιδιαιτητή, Αριστείδη Σπανέα. Πρώην σύμβουλος, προσκείμενος στην πλευρά Γιαρένη, έκανε ανάρτηση με την επίμαχη φάση από το παιχνίδι Πανιώνιος-Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Σπανέα, αδερφό του μέχρι τότε αρχιδιαιτητή.
Ωστόσο, το τι είχε συμβεί με την παρέμβαση του Δημήτρη Γιαρένη στην τοποθέτηση παρατηρητή, έγινε γνωστό στη συνέχεια και πήρε μεγάλη έκταση. Με την κορύφωσή του να έρχεται στην εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας», εκείνο τον καιρό, και τα γεγονότα που έγιναν γνωστά αν μη τι άλλο να απαξίωναν την ΕΠΣΑΝΑ, μα πάνω απ’ όλα και όλους τον Δημήτρη Γιαρένη.
Ο Άκης Θηβαίος ήταν αυτός που παρενέβη από την πλευρά των μελών του ΔΣ της ΕΠΣΑΝΑ και ζήτησε έκτακτο Συμβούλιο τότε, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις στα υπόλοιπα μέλη για το τι ακριβώς συμβαίνει. Ωστόσο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό κάτι που οδήγησε σε μια γενναία απόφαση για τον ίδιο. Προς τιμήν του, ο Άκης Θηβαίος έχοντας δει τα κακώς κείμενα, αλλά και βλέποντας πιο μπροστά –δηλαδή το τι θα ακολουθούσε– τα «βρόντηξε». Κατέθεσε εγγράφως την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή. Μάλιστα, κατά την αποχώρησή του άφησε και αιχμές κατά του Δημήτρη Γιαρένη, με δήλωση που είχε κάνει τότε στον υπογράφοντα το κείμενο αυτό…
Ακολούθησε η αντικατάσταση του Αριστείδη Σπανέα από τον Πέτρο Κόνιαρη. Τα πράγματα ηρέμησαν, τα πρωταθλήματα συνεχίστηκαν κανονικά, αλλά η «φωτιά» είχε ανάψει… Μέσω του ΑΟ Γλυκών Νερών, ο Γιώργος Παπαμακάριος κίνησε τις διαδικασίες για την τιμωρία του Δημήτρη Γιαρένη, με αφορμή την παρέμβασή του στο έργο του αρχιδιαιτητή, ενώ μάρτυρας ήταν και ο ίδιος ο Αριστείδης Σπανέας που είχε στην κατοχή του τα χαρτιά που αποδείκνυαν την απίστευτη «γκάφα» του Δημήτρη Γιαρένη. Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της Ένωσης ήταν αυτός που έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του…
Κομβικό σημείο ήταν και η περίφημη υπόθεση με την υπάλληλο Σοφία Δογραμματζή. Ένα θέμα που επίσης ξένισε ο τρόπος που το χειρίστηκε η Ένωση. Η απόλυση της συγκεκριμένης υπαλλήλου είχε παρθεί από το ΔΣ της ΕΠΣΑΝΑ, ωστόσο το θέμα ήρθε και στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης και ο Δημήτρης Γιαρένης ζήτησε από τα σωματεία να συναινέσουν στην απόλυση της μίας εκ των δύο γραμματέων. Γεγονός που έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους παράγοντες… Μπορεί ο Δημήτρης Γιαρένης να προχώρησε στην απόφαση αυτή προκειμένου να φτιάξει τα οικονομικά της Ένωσης, όμως δεν νοείται για μια απόφαση του ΔΣ να ζητείται και η «ευλογία» των σωματείων… Άλλωστε, δεν θα πρέπει τα σωματεία να «ανακατευτούν» στην περίπτωση που επιδικαστεί μεγάλη αποζημίωση για τη συγκεκριμένη γραμματέα…
Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος, αλλά φτάσαμε σε αυτό που πολλοί γνώριζαν, αλλά λίγοι περίμεναν ότι θα συμβεί τελικώς. Η απόφαση για την υπόθεση παρέμβασης του Δημήτρη Γιαρένη στο θέμα των παρατηρητών κοινοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της ΕΠΣΑΝΑ. Η έφεση έχει κατατεθεί και η ποινή αποκλεισμού ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια, που του επιβλήθηκε, ίσως να μειωθεί, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμη και να μείνει η ίδια ή και να αυξηθεί! Το σίγουρο είναι ότι το όνομα του Δημήτρη Γιαρένη «αμαυρώθηκε» και η κοινή λογική λέει ότι δεν μπορεί να κοιτάξει κανέναν στο μέλλον και να του ζητήσει ξανά να τον ψηφίσουν για πρόεδρο της Ένωσης! Έστω και μία ημέρα αποκλεισμού να ήταν η ποινή, ουσιαστικά η «ενοχή» του στην υπόθεση αυτή ήταν αποδεδειγμένη. Δεν θα σταθώ στην απολογία του και τα όσα ειπώθηκαν τότε, άλλωστε δεν έχουν και μεγάλη σημασία.
Μεγαλύτερη σημασία έχουν οι εξελίξεις που έρχονται και θα είναι ραγδαίες! Ο Γιώργος Παπαμακάριος είναι ο μεγάλος θριαμβευτής προς το παρόν. Εδώ και περίπου έναν χρόνο που ξεκίνησε τη διαδικασία, δεν πέρασε ημέρα που να μην στηρίζει τη θέση του, σημειώνοντας ότι ο Δημήτρης Γιαρένης θα τιμωρηθεί. Το πέτυχε. Και ο ίδιος είναι αυτός που προμηνύει κι άλλες εξελίξεις. Δεν σταματάει να λέει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι θα υπάρχουν κι άλλες συνέπειες, που θα αφορούν και το υπόλοιπο ΔΣ! Συγκεκριμένα, ότι ίσως και οι υπόλοιποι στο ΔΣ θεωρηθούν συνυπεύθυνοι. Είναι νωρίς να πούμε με βεβαιότητα κάτι… Ωστόσο, επειδή όπως προαναφέραμε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, δεν θα πρέπει να παραξενέψει κανέναν να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές στην ΕΠΣΑΝΑ, πριν το τέλος της θητείας αυτής της διοίκησης. Δεν το… δένουμε κόμπο, αλλά οι… μετεωρολόγοι του «Epsanastisentra» προμηνύουν ένα ιδιαίτερα «καυτό» καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου