Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Προβάδισμα πρόκρισης η Μαρκό, 2-0 τον Παλληνιακό!

Το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΑΝΑ πήρε η Μαρκό που επικράτησε 2-0 εντός έδρας του Παλληνιακού. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει παραπάνω γκολ, όμως στη συνέχεια και κυρίως στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
Η Μαρκό «άγγιξε» το γκολ μόλις στο τρίτο λεπτό όταν ο Μάτι σε διεκδίκηση με τον Φυλακτό έκλεψε με τακουνάκι την μπάλα, που μετά από κόντρα κατέληξε στον Μασκλαβάνο, ο οποίος πλάσαρε αλλά πρόλαβε και απομάκρυνε ο Κολοτούρος. Στο 7’ μετά από κάθετη του Σαντριά ο Γκαβασιάδης βρέθηκε τετ-α-τετ, αλλά ο Φυλακτός απέκρουσε σωτήρια το εξ επαφής πλασέ του επιθετικού των «πράσινων», ενώ και πάλι στο 10’ ο Γκαβασιάδης «κρέμασε» με πλασέ τον Φυλακτό, αλλά ο Αρκούδας πρόλαβε και απομάκρυνε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.
Το γκολ ήρθε για τη Μαρκό στο 15’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαντριά ο Δημητρακόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα και στο δεξί δοκάρι του Φυλακτού, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Φυλακτός είπε «όχι» στην κεφαλιά του Γκαβασιάδη, αποκρούοντας με υπερένταση.
Από το 25’ και έπειτα ο Παλληνιακός αλλάζοντας σύστημα κατάφερε να περιορίσει τη Μαρκό και είχε ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς. Στο 26’ μετά τη σέντρα του Γεωργουδάκη ο Καλιαμπάκας από καλή θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε με το 1-0 στα αποδυτήρια, όμως στο 45’ ο Ζαχαρόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Ανδρίκου στον Γκαβασιάδη. Ο Σαντριάς ανέλαβε την εκτέλεσή της «εσχάτης των ποινών» και έκανε το 2-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παλληνιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα με τις αλλαγές που έγιναν, αλλά η Μαρκό είχε την πρώτη καλή στιγμή. Στο 50’ εξ επαφής κεφαλιά του Μασκλαβάνου πέρασε άουτ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν πολλές ευκαιρίες για να μειώσουν έστω το σκορ. Στο 52’ ο Καλιαμπάκας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κύρκο, αλλά ο τερματοφύλακας της Μαρκό απέκρουσε, όπως έκανε και στο 55’ σε σουτ του Γκαμάλ από καλή θέση, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
Στο 62’ ο Καλιαμπάκας βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κύρκο, ο οποίος βρήκε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής και ο διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη. Ο Παλληνιακός συνέχισε να πιέζει και στο 65’ ο Γεωργουδάκης σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του αμαρκάριστου Σάμιου στο 69’. Ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής και στο 73’, αλλά τον πρόλαβαν οι αντίπαλοι αμυντικοί.
Η Μαρκό πήγε να δημιουργήσει απειλή στο 75’ με τον Σαντριά, αλλά ο τελευταίος ολιγώρησε και δεν μπόρεσε να πλασάρει, ενώ η Παλλήνη συνέχισε να επιτίθεται, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Στο 83’ σε κεφαλιά του Σάμιου μπλόκαρε ο Κακάγιας, ενώ στο 87’ οι αμυντικοί των γηπεδούχων πρόλαβαν την προβολή του Καλιαμπάκα, μετά από γύρισμα του Βλάχου. Στο 88’ ο Λάπας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά πλάσαρε άουτ για τους «πράσινους», ενώ στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, στο 93’, ο Κούνας σέντραρε από τα δεξιά, οι αμυντικοί της Μαρκό απομάκρυναν και στην επαναφορά ο Σάμιος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

**Κατά τη διάρκεια του αγώνα αποβλήθηκαν ο βοηθός του Γιάννη Μαγγίνα, Γιώργος Γκιόκας, για διαμαρτυρία στο 20’, ενώ στο 70’ αποβλήθηκαν ο προπονητής της Μαρκό και ο βοηθός του Βαγγέλη Χαντέ, Βαγγέλης Γαλάνης. 
***Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό ενός ακόμη πέναλτι στη φάση του 23’ όταν ο Γκαβασιάδης σούταρε και η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού. Επίσης εκφράζουν αμφιβολία για τη φάση της αποβολής του Κύρκου για το αν ο τερματοφύλακάς τους βρήκε την μπάλα με το χέρι, αφού όπως υποστηρίζουν χτύπησε στο στήθος του. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν παράπονα για το πέναλτι που καταλογίστηκε σε βάρος τους, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο παίκτες τραβάνε ο ένας τον άλλον και κακώς σφυρίχτηκε παράβαση. Επίσης υποστηρίζουν ότι δεν τους δόθηκε πέναλτι σε τράβηγμα εντός περιοχής στον Σάμιο, στο 71'.

Διαιτήτευσαν οι Ζαχαρόπουλος, Πολυχρονιάδης, Τζαφόλιας Δ.

ΜΑΡΚΟ (Γιάννης Μαγγίνας): Κύρκος, Δημογιάννης, Γκριμέκης, Δημητρακόπουλος, Διακρούσης, Κοσμάς (90’ Πάντου), Ρεντζής, Μασκλαβάνος, Μάτι (65’ Κακάγιας), Σαντριάς (80’ Σιδέρης), Γκαβασιάδης (83’ Λάπας).
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Φυλακτός, Τσιτοφώτος (90’ Κούνας), Αρκούδας, Ανδρίκος (46’ Μαλάι), Κολοτούρος, Ελ Γκαμάλ, Σταύρου (84’ Βλάχος), Σάμιος, Καλιαμπάκας, Γεωργουδάκης, Ματσαδές (46’ Μπίτιλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου